Speciaal ingrediënt in je box! Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
1.5 stuk(s)
Tomaat
75 gram
Risottorijst
¼ stuk(s)
Rode peper
½ bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Ei, Melk (inclusief lactose))
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Zwaveldioxide en sulfiet)
⅓ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
25 gram
Spekreepjes
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
[Plantaardige] roomboter
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 3 - 4 minuten. Voeg daarna de ui en knoflook toe en roerbak 5 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut.
Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Tip: Vervang eventueel een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.
Roer de tomaat door de risotto. Voeg 1 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon en de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip). Scheur de spinazie klein boven de pan wanneer de risotto bijna gaar is en laat slinken.
Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Haal de risotto van het vuur. Voeg de helft van het basilicum en de helft van de Grana Padanovlokken toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en en laat 2 minuten afgedekt staan.
Verdeel de risotto over de borden. Halveer de burrata en verdeel over de risotto. Bestrooi met de overige Grana Padanovlokken. Voeg rode peper naar smaak toe. Garneer met het overige basilicum, het amandelschaafsel en de balsamicocrème.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.