HelloFresh
topBanner
Risotto met buffelmozzarella

Risotto met buffelmozzarella

met tomaat, vers basilicum en pecorino

Lees meer

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:Veggie
Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2

Bleekselderij

(BevatSelderij)

3 stuks

Tomaat

150 g

Risottorijst

½ stuks

Rode peper

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2728 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels4 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij,de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut.

3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.

5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van het basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

6

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rode peper en de overige pecorino. Garneer met het overige basilicum.