Skip to main content
Rijstnoedelbowl met biefstuk en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstnoedelbowl met biefstuk en broccolini

Rijstnoedelbowl met biefstuk en broccolini

met Vietnamese saus, sojabonen en zoetzure wortel

Je marineert de biefstuk in Vietnamese saus en zonnebloemolie. Hoe langer je het vlees laat marineren, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

100 gram

Brede rijstnoedels

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Bimi broccoli

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

3 gram

Verse basilicum en munt

25 gram

Sojabonen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)996 kcal
Energie (kJ)4166 kJ
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten105.4 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten44.5 g
Zout6.5 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Vergiet
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Vlees marineren
1

Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Meng in een kom per persoon: 1/2 zakje Vietnamese saus en 1 1/2 el zonnebloemolie. Leg de biefstuk in de kom en laat marineren tot gebruik in stap 5 (zie Tip). Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Kook de noedels, afgedekt, 7 - 8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Het is niet erg als de noedels afkoelen.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Zoetzuur maken
2

Schil de wortel. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Voeg de wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit ook ook in bijvoorbeeld boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bakken
3

Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 5 - 8 minuten op middelmatig vuur.

Dressing maken
4

Snijd ondertussen de limoen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een kleine kom een dressing van de sojasaus, de sesamolie, de knoflook en per persoon: 1 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje. Voeg de noedels en de dressing toe aan de pan met de broccolini en houd het geheel op laag vuur warm tot serveren.

Vlees bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de koekenpan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 4 minuten per kant bruin (pas op: dit kan spetteren!). De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. Hak ondertussen de pinda's grof. Snijd de basilicum- en muntblaadjes fijn.

Bowl maken
6

Snijd de biefstuk in fijne plakken, tegen de draad in (zie Tip). Verdeel de noedels met broccolini over diepe borden of kommen. Leg de sojabonen, zoetzure wortel en biefstukplakjes op de noedels. Garneer met de pinda's, de verse kruiden en 1 limoenpartje per persoon.

Tip: Een biefstuk snijd je tegen de draad van het vlees in. Als je goed naar het vlees kijkt, zie dat er groeven in zitten. Leg de biefstuk zo neer dat de groeven horizontaal lopen en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en wordt de structuur malser.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met sugarsnaps, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!