topBanner
Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta

Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta

Lees meer

Rigatoni zijn grote geribbelde pastabuizen die recht zijn afgesneden. Deze pastasoort is perfect voor zowel koude als warme bereidingen. Houd je na de maaltijd nog wat over? Ideaal om de volgende dag als lunch te eten! Het is een lekker fris gerecht door de tomaat met feta en zoete, witte courgette.

Labels:Lekker snelVeggieKindvriendelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

250 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Pijnboompitten

2 tl

Paprikapoeder

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

2

Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de krulpeterselie fijn. Meng de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom. Snijd de witte courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en courgette met het paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna toe aan de saladekom.

5

Verkruimel de feta en maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout. Voeg de rigatoni, dressing en de helft van de feta toe aan de saladekom.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, overige feta en overige krulpeterselie.