Rigatoni met champignons en olijfolie met truffelaroma
Rigatoni met champignons en olijfolie met truffelaroma

Rigatoni met champignons en olijfolie met truffelaroma

met broccolini en walnootstukjes

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
•Walnuts
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

50 g

Broccolini

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

125 g

Mushrooms

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

4 milliliters

Truffle-style olive oil

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2785 kJ
Calories666 kcal
Fat28.7 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate72.7 g
Sugar5 g
Dietary Fiber7 g
Protein24.6 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole

Cooking Steps

Koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm.
  • Halveer eventuele dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee.
  • Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden en bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Saus maken
3
  • Verlaag het vuur. Voeg de zure room en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe aan de hapjespan.
  • Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
  • Haal vervolgens de hapjespan van het vuur en voeg de pecorino toe.
  • Meng de pasta en broccolini door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met champignons en broccolini over de borden.
  • Garneer met de walnootstukjes en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.