Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
â…• can
Lentils
½ piece
Carrot
½ piece
Onion
90 g
Rigatoni
½
Tomato paste
200 g
Passata
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
10 g
Grated Pecorino DOP
15 g
Grated mature cheese
1 piece
Garlic
30 g
Arugula & lamb's lettuce
¼ sachet(s)
Dried oregano
2 teaspoon
Balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 1 cm. Laat de linzen uitlekken en weeg af.
Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.
Kook de pasta, afgedekt, 10 - 13 minuten. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.
Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de wortel en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de passata, de gedroogde oregano en 50 ml water per persoon toe. Draai het vuur laag en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten stoven. Voeg in de laatste 2 minuten de linzen toe en kook mee. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.
Trek de mozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes. Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal. Voeg de pecorino en mozzarrella toe en roer alles door elkaar. Verdeel de geraspte belegen kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.
Meng de rucola en veldsla in een kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en serveer de salade ernaast.