topBanner
Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

met sperziebonen en peultjes

Lees meer

Beurre noisette is een bereiding van boter die een nootachtige kleur en smaak oplevert. Proef jij het terug in deze verse ravioli van de Pastafabriek?

Labels:FamilyLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Sperziebonen

100 gram

Peultjes

280 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Pompoenpitten

1 stuk(s)

Basilicumcrème

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1411 kJ
Energie (kcal)337 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten16 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels8 g
Eiwitten10 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Zit er een draadje aan de zijkant? Verwijder deze door het draadje voorzichtig van de peul af te trekken.

2

Kook de sperziebonen en de peultjes 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.

3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de ravioli, peultjes, sperziebonen en basilicumcrème toe aan de hapjespan en schep goed om. Verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Blus de ravioli af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Verdeel de ravioli met sperziebonen en peultjes over de borden en garneer met de belegen kaas en pompoenpitten.