Beurre noisette is een bereiding van boter die een nootachtige kleur en smaak oplevert. Proef jij het terug in deze verse ravioli van de Pastafabriek?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Sperziebonen
100 gram
Peultjes
280 gram
Ravioli met bloemkool en beurre noisette
(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Melk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Sjalot
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)1 stuk(s)
Basilicumcrème
25 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Zit er een draadje aan de zijkant? Verwijder deze door het draadje voorzichtig van de peul af te trekken.
• Kook de sperziebonen en de peultjes 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.• Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.
• Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan. Fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur.• Voeg de ravioli, peultjes, sperziebonen en basilicumcrème toe aan de hapjespan en schep goed om. Verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Blus de ravioli af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon.• Verdeel de ravioli met sperziebonen en peultjes over de borden en garneer met de belegen kaas en pompoenpitten.