Varkenshaas met zuurkoolstamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met zuurkoolstamppot

Varkenshaas met zuurkoolstamppot

met pittige mangosaus en geroosterde pecannoten

Wist je dat zuurkool eigenlijk een superfood is? Boordevol probiotica en vitamine C, helpt het je immuunsysteem te versterken.

Labels:
Caloriebewust
Lekker snel
Allergenen :
Sulfiet
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Zuurkool

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

200 gram

Aardappelen

30 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

½ tl

Mosterd

75 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2223 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten22.1 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten48.6 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels15.6 g
Eiwitten31.5 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Groenten koken
1

Was de wortel en aardappelen grondig en snijd de wortel en aardappelen in grove stukken. Voeg de groenten en ruim water toe aan een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

Zuurkool koken
2

Weeg de zuurkool af, giet af in een vergiet en spoel af onder koud water. Voeg de zuurkool toe aan aan de pan en kook 8 - 10 minuten mee (zie Tip). Giet daarna af en bewaar apart.

Tip: Door de zuurkool de koken wordt de smaak minder intens. Houd je van de typische zure smaak van zuurkool? Kook de zuurkool dan korter of voeg de zuurkool ongekookt toe in stap 5.

Pecannoten roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecannoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 7 minuten rondom bruin.

Varkenshaas bakken
4

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Voeg de ui en rode peper toe aan de varkenshaas en bak 4 - 6 minuten, of tot het varkensvlees gaar is. Haal het varkensvlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.

Mangosaus maken
5

Bereid de bouillon. Voeg de mangoketchup en de bouillon toe aan de koekenpan. Meng goed met de ui en rode peper en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Stamp met een aardappelstamper de groenten met de overige roomboter, een scheutje melk en 1 tl mosterd per persoon tot een stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakjes. Verdeel de zuurkoolstamppot over diepe borden. Leg de varkenshaas erbovenop en besprenkel met de pittige mangosaus. Garneer met de geroosterde pecannoten. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.