topBanner
Quesadilla's met frisse yoghurtsaus

Quesadilla's met frisse yoghurtsaus

met verse groene kruiden en een frisse salade

Lees meer

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit een tortilla met gesmolten kaas, groenten en vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse yoghurtsaus als dip bij de quesadilla. Comfort food op z'n best!

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 el

Maïs in blik

250 gram

Cherrytomaten

10 gram

Verse koriander, krulpeterselie en munt

150 gram

Spinazie

100 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2471 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels12 g
Eiwitten18 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in plakken. Verkruimel de feta en laat de mais uitlekken.

2

Halveer de cherrytomaten en snijd de verse bladpeterselie, koriander en munt fijn. Meng de cherrytomaten in een saladekom met de helft van de spinazie, 1 tl extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de helft van de verse kruiden. Bewaar apart.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Zet daarna het vuur uit.

4

Beleg elke tortilla met een beetje ui en knoflook, feta en 1 el mais. Breng op smaak met peper en zout, leg er vervolgens een beetje spinazie op en eindig met 2 plakken tomaat. Vouw de tortilla's dubbel en druk ze langs de randen goed plat. Leg de tortilla's op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier en bak 8 – 10 minuten in de oven.

5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de overige verse kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Snijd elke quesadilla in 3 punten en serveer met de salade en yoghurtsaus.