Quesadilla's met frisse yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla's met frisse yoghurtsaus

Quesadilla's met frisse yoghurtsaus

met verse groene kruiden en een frisse salade

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit een tortilla met gesmolten kaas, groenten en vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse yoghurtsaus als dip bij de quesadilla. Comfort food op z'n best!

Labels:
Caloriebewust
•Kook mij eerst
•Veggie
Allergenen :
Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 el

Maïs in blik

125 gram

Cherrytomaten

5 gram

Verse peterselie, koriander en munt

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2471 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels12 g
Eiwitten18 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Saladekom
•Koekenpan
•Bakplaat
•Bakpapier
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in plakken. Verkruimel de feta en laat de mais uitlekken.

Salade maken
2

Halveer de cherrytomaten en snijd de verse bladpeterselie, koriander en munt fijn. Meng de cherrytomaten in een saladekom met de helft van de spinazie, 1 tl extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de helft van de verse kruiden. Bewaar apart.

Ui en knoflook bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Zet daarna het vuur uit.

Tortilla's beleggen
4

Beleg elke tortilla met een beetje ui en knoflook, feta en 1 el mais. Breng op smaak met peper en zout, leg er vervolgens een beetje spinazie op en eindig met 2 plakken tomaat. Vouw de tortilla's dubbel en druk ze langs de randen goed plat. Leg de tortilla's op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Yoghurtsaus maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de overige verse kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Snijd elke quesadilla in 3 punten en serveer met de salade en yoghurtsaus.