HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuesadilla's Met Bietjes En Geitenkaas
topBanner
Quesadilla's met bietjes en geitenkaas

Quesadilla's met bietjes en geitenkaas

met walnoot, uienchutney en frisse salade

Lees meer

De quesadilla is een echte tex-mexklassieker. Wij hebben daar een frisse en gezonde draai aan gegeven met rode bietjes en geitenkaas - comfortfood voor de zomer!

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenSulfietGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

250 gram

Voorgekookte rode bieten

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

80 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

8 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de rode biet in kleine blokjes van max 1/2 cm groot.

2

Meng in een grote kom de rode ui met de rode biet. Verkruimel de verse geitenkaas erboven en meng deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over 2 mini-tortilla's per persoon en druk de vulling vervolgens aan met een nieuwe tortilla. Smeer de bovenste tortilla in met een beetje olijfolie, leg de quesadilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven. Heb je vulling over? Houd dit apart en meng later door de salade.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Meng de rucola, veldsla en komkommer met de dressing en garneer de salade met de walnootstukjes.

4

Verdeel de salade over de borden. Snijd de quesadilla's door de helft zodat ieder 4 stukken heeft. Serveer de uienchutney erbij.