topBanner
Quesadilla met groenten en cheddar

Quesadilla met groenten en cheddar

met limoenmayonaise en salade

QUICK & EASY
Lees meer

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met gesmolten kaas en groenten, vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse limoenmayonaise als dip bij de quesadilla. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

4 stuk(s)

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

80 gram

Gemengde sla

1 tl

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3393 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Wok
Kleine kom
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix 6 - 7 minuten met peper en zout. Pers ondertussen het sap van de limoen uit. • Verhit een koekenpan met 1 tl olijfolie per tortilla en leg één tortilla in de pan. Verdeel er de gewokte groenten over en bestrooi met de geraspte cheddar.

2

• Bedek de pan met een deksel totdat de kaas is gesmolten. Bedek de bovenkant van de quesadilla met een andere tortilla en draai voorzichtig om. • Bak de andere kant nu krokant en goudbruin in 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Herhaal deze stap voor alle tortilla's of bak met meerdere pannen tegelijk.

3

• Meng in een kleine kom de mayonaise met 3/4 tl van het limoensap per persoon en een snufje gerookt paprikapoeder. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla toe en schep goed om.

4

• Snijd de quesadilla in puntjes en verdeel over de borden. Serveer met de salade en de limoenmayonaise om te dippen.