Pulled chicken wraps met koolsla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled chicken wraps met koolsla

Pulled chicken wraps met koolsla

met veldsla en kruidige zure-roomsaus

Deze pulled chicken wraps zijn koud ook heerlijk. Bewaar wat je over hebt en gebruik het de volgende dag om wraps te maken om onderweg van te genieten.

Labels:
Familie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3072 kJ
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels8.1 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1 tl water per persoon (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Roer tot een saus en zet apart.

Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan vlak voor serveren één voor één kort in een koekenpan.

Pulled chicken bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven.
Koolsla maken
3
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise toe.
  • Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de pulled chicken, rucola, veldsla, koolsla en het zure-roomsausje.
  • Serveer de overige koolsla, rucola en veldsla ernaast.