
Pulled chicken wraps met koolsla
met veldsla en kruidige zure-roomsaus
SUPERSNEL
Deze pulled chicken wraps zijn koud ook heerlijk. Bewaar wat je over hebt en gebruik het de volgende dag om wraps te maken om onderweg van te genieten.
Labels:
Familie
•Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
¾ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Pulled chicken
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
30 gram
Rucola en veldsla
Zelf toevoegen
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Koekenpan met deksel
•Aluminiumfolie
•Saladekom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
- Snijd de ui in halve ringen.
- Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1 tl water per persoon (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Roer tot een saus en zet apart.
Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan vlak voor serveren één voor één kort in een koekenpan.

2
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten.
- Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven.

3
- Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie.
- Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise toe.
- Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4
- Vul de tortilla's met de pulled chicken, rucola, veldsla, koolsla en het zure-roomsausje.
- Serveer de overige koolsla, rucola en veldsla ernaast.