BestellenCadeaubon
Pulled chicken wraps met koolsla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled chicken wraps met koolsla

Pulled chicken wraps met koolsla

met veldsla en kruidige zure-roomsaus

SUPERSNEL

Deze pulled chicken wraps zijn koud ook heerlijk. Bewaar wat je over hebt en gebruik het de volgende dag om wraps te maken om onderweg van te genieten.

Labels:
Familie
Klimaatbewust
Allergenen :
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

100 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Gluten, Tarwe)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Rucola en veldsla

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3112 kJ
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten52.7 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8.3 g
Eiwitten29.7 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1 tl water per persoon. Roer tot een saus en zet apart.

Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan vlak voor serveren één voor één kort in een koekenpan.

Pulled chicken bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel.
  • Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven.
Koolsla maken
3
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise toe.
  • Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de pulled chicken, rucola en veldsla, koolsla en het zure-roomsausje.
  • Serveer de eventueel overige koolsla, rucola en veldsla ernaast.