Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¾ stuk(s)
Rode ui
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Biologische zure room
100 gram
Pulled chicken
3 stuk(s)
Witte tortilla
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
40 gram
Veldsla
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1 tl water per persoon. Roer dit tot een saus en zet apart.
Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan vlak voor serveren.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Voeg de rodekool, witte kool, wortel en mayonaise hieraan toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Vul de tortilla's met pulled chicken, veldsla, koolsla en het zure-roomsausje. Serveer met de rest van de veldsla en koolsalade.