topBanner
Procureur met spruitjes en spekjes

Procureur met spruitjes en spekjes

Met aardappelpuree, zoete chutney, appel en tijm

Premium
Lees meer

Procureur is een mals stukje varkensvlees en komt uit de nek van het varken. Het varkensvlees draagt het keurmerk van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Varkensvlees gaat goed samen met zoete smaken: vandaag eet je het dan ook met cranberrychutney, rode ui en gebakken appel.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :MosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Spruiten

600 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Appel

10 gram

Verse tijm

80 gram

Spekblokjes

2 stuk(s)

Procureur

80 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5226 kJ
Energie (kcal)1249 kcal
Vetten69.0 g
waarvan verzadigd30.4 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers36.8 g
Vezels19 g
Eiwitten43 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan
Koekenpan
Ovenschaal
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel en kook de spruitjes, afgedekt, 5 – 8 minuten. Giet af en spoel met koud water om verdere garing te voorkomen. Was of schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de rode ui in ringen. Snijd de appel in dunne plakken van 1/2 cm en verwijder voorzichtig het klokhuis. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en bak de rode ui met een snuf zout 12 – 15 minuten. Roer regelmatig, zodat de uien niet aanbranden: het is de bedoeling dat ze karameliseren.

3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de appelplakken 4 – 5 minuten per kant. Bak eventueel langer als je wilt dat de appel nog zachter wordt. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 4 – 5 minuten. Voeg de procureur met 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan en bak 1 – 2 minuten per kant.

4

Haal de procureur uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak de procureur nog 5 minuten in de voorverwarmde oven. Leg ondertussen de voorgekookte spruitjes bij de spekblokjes in de hapjespan en bak 5 – 8 minuten mee op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de cranberrychutney en 1 el water per persoon toe aan de steelpan met rode ui. Roer goed door tot je een mooie egale saus krijgt. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot puree en breng op smaak met de overige roomboter, de mosterd, tijm en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de aardappelpuree met de procureur, de spruitjes met spekjes, de gebakken appel en de chutney.