Pompoenlasagne met drie kazen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoenlasagne met drie kazen

Pompoenlasagne met drie kazen

met boerenkool en salade van geroosterde druiven

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardige lasagne waarin kaas en groenten de hoofdrol spelen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Flespompoen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse dille en krulpeterselie

1 tl

Gemalen venkelzaad

75 gram

Gesneden boerenkool

25 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Danablu

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

¼ bakje(s)

Blauwe druiven, pitloos

125 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Gluten, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3950 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers20 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen open en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in parten, weeg de juiste hoeveelheid af en schil ze. Snijd vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de dille en peterselie grof.

Pompoensaus maken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel. Fruit de sjalot 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en stoof, afgedekt, 7 minuten op middellaag vuur. Voeg de gekookte pompoenblokjes en sjalot toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met vers gemalen peper.

Drie-kazensaus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met 1 tl gemalen venkelzaad per persoon 1 minuut. Voeg de boerenkool en 2 el water per persoon toe en bak 5 minuten. Voeg 1 el wittewijnazijn per persoon toe en meng er de ricotta, Danablu en de helft van de verse kruiden doorheen. Rasp er de helft van de Parmigiano reggiano overheen. Roer goed totdat de kazen smelten. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.

Lasagne maken
4

Schenk een laagje pompoensaus in de ovenschaal. Bedek met de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel een deel van de boerenkoolvulling over de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje pompoensaus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, en eindig met een laagje saus. Rasp de overige parmigiano reggiano over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Salade maken
5

Leg de druiven in een ovenschaal. Besprenkel ze met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Bak de druiven 15 minuten naast de lasagne in de oven. Laat de druiven afkoelen tot serveren. Meng vlak voor serveren in een saladekom de salademix met de geroosterde druiven en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Garneer de lasagne met de overige verse kruiden. Verdeel de lasagne over de borden. Serveer met de salade.