Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Hokkaido pompoen

150 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Tomatentapenade

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2866 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.2 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd in blokjes van 2 cm. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de rode ui in parten. Snijd de paprika in reepjes.

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de voorverwarmde oven - daar wordt hij zachter van.

Bakplaat vullen
2

Meng de krieltjes en de pompoenblokjes in een kom samen met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verdeel dit vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflookteen tussen de pompoenblokjes en de krieltjes.

Roosteren
3

Zet de bakplaat met pompoenblokjes en krieltjes in de oven en bak 25 - 30 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en verwijder de knoflook. Voeg de rode paprika en de rode ui toe aan de bakplaat en schep alles goed om. Zet de groenten en krieltjes terug in de oven en bak de laatste 15 minuten verder.

Knoflookmayonaise maken
4

Haal de knoflookteen voorzichtig uit de schil. Pers of snijd fijn en meng in een kom met de mayonaise. Voeg per persoon: 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauwfilet bakken
5

Verhit, waneer de groenten bijna klaar zijn, 1/2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten op een kant. Verlaag het vuur, draai de kabeljauwfilet om en bak nog 1 - 2 minuten. Besmeer ondertussen de bovenkant van de kabeljauw met de tomatentapenade.

Serveren
6

Verdeel de ovengroenten en krieltjes over de borden. Leg op elk bord een kabeljauwfilet. Serveer met de knoflookmayonaise.

Tip: Wist je dat de kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.