Speciaal ingrediënt in je box! Deze tonijn van Fish Tales is duurzaam gevangen. Met alleen een hengel en lijn; één voor één, vis voor vis, bijzonder toch?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ blik(ken)
Skipjack tonijn in zonnebloemolie
(Bevat: Vis)
10 gram
Kappertjes
100 gram
Kipfilethaasjes
30 gram
Veldsla
50 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
¼ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de tomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Meng in een kleine kom de knoflook, zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie, peper en zout. Besprenkel de tomaten met dit mengsel. Rooster de tomaten 20 - 22 minuten in de oven.
Bereid de bouillon in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Pocheer de kip in 4 - 6 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en houd warm onder aluminiumfolie.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een vergiet. Meng in een hoge kom de mayonaise, de tonijn, de aangegeven hoeveelheid water en de helft van de kappertjes met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, mosterd, peper en zout. Meng de veldsla erdoorheen.
Verdeel de gebakken aardappelen, salade en kip over de borden. Voor de kinderen: snijd wat van de tomaten in kleinere stukjes en serveer bovenop de salade. Voor de ouders: besprenkel de kip met de tonnato-saus en de overige kappertjes. Serveer de overige tomaten ernaast.