HelloFresh
topBanner
Pizza verde met geitenkaas

Pizza verde met geitenkaas

Een bodem van platbrood met spinazie-preisaus en honing-tijmwalnoten

Lees meer

Naast de klassieke pizza met tomatensaus kennen de Italianen de pizza bianca, zonder tomatensaus, maar met bijvoorbeeld mascarpone als basis. Wij voegen hier een groene variatie aan toe. Deze pizza verde met platbrood als bodem bedek je met een saus van spinazie en prei. Als topping hebben we gekozen voor een geliefd trio: geitenkaas met honing en walnoten.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
8
10
12
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
8
10
12

200 g

Prei

1 stuks

Rode ui

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Walnoten

(BevatNoten)

2 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4033 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en de prei 2 – 3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Voeg vervolgens de kookroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel ondertussen de platbroden over een bakplaat met bakpapier en bak 2 – 3 minuten zonder beleg in de oven zodat ze iets steviger worden.

4

Haal de platbroden uit de oven en besmeer met de spinazie-preisaus. Verbrokkel de geitenkaas erover. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten.

5

Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit vlak voor serveren een koekenpan op middelhoog vuur en bak de walnoten, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Zet het vuur uit en voeg de honing en de gedroogde tijm toe, meng goed. Let op: de honing plakt snel aan de bodem dus roer meteen wanneer je deze toevoegt. Breng op smaak met zout en bewaar apart.

6

Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de honing-tijmwalnoten.