HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Loaded Vegetarische Nacho's
topBanner
Pittige loaded vegetarische nacho's

Pittige loaded vegetarische nacho's

met frisse koolsla, zure room en koriander

Lees meer

Ken jij tortillachips alleen als snack? In dit recept vormen ze de basis voor een smaakvol en vullend Mexicaans gerecht.

Labels:VeggieLekker snelKlimaatbewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Pittige tortillachips

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

140 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Rodekool, wittekool en wortel

1 stuk(s)

Ui

1 pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)805 kcal
Energie (kJ)3367 kJ
Vetten34.58 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten85.53 g
waarvan suikers25.6 g
Vezels21.37 g
Eiwitten27.74 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Vergiet
Hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoorheen, schep goed om en laat de dressing intrekken.
  • Giet de mais en zwarte bonen af in een vergiet.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 1 el water toe.
  • Verlaag het vuur en meng de mais en zwarte bonen erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

3
  • Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en schep de bonensaus erop.
  • Verdeel de tomatenblokjes en cheddar eroverheen. Bak 5 - 7 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
4
  • Snijd de koriander grof.
  • Verdeel de nacho's over de borden.
  • Serveer met de kool-wortelsalade.
  • Garneer met de zure room en de koriander.