Pittige kalfsburger deluxe met Mexicaanse twist
Pittige kalfsburger deluxe met Mexicaanse twist

Pittige kalfsburger deluxe met Mexicaanse twist

met tomatensalsa, avocadodip, nacho's en jalapeño's

Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan deze luxe burger. Je belegt hem met avocadodip en je serveert hem met nacho's en jalapeño's.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Rye
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

Romano pepper

10 g

Sliced ​​jalapeños

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

40 g

Avocado dip

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

50 g

Sweet chilli tortilla chips

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1051 kcal
Energy (kJ)4395 kJ
Fat62 g
Saturated Fat23.5 g
Carbohydrate79.3 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein40.5 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Salsa maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Meng in een kom de tomatenblokjes en de helft van de ui. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
2

Meng in een kom de avocadodip met de helft van de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de burger mee te beleggen.

Nachoschotel maken
4

Leg de tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het broodje 8 - 10 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de overige ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) over de chips. Garneer met de helft van de belegen kaas en bak nog 4 - 6 minuten in de oven.

Kalfsburger bakken
5

Wrijf de kalfsburger in met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige kaas over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en leg op ieder broodje 1 burger. Beleg het broodje met een deel van de avocadodip, de tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, de overige tomatensalsa en avocadodip bij de burger.