Pittige garnalen in kerrie-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup

Speciaal ingrediënt in je box! De pappardelle komt van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Schaaldieren
Sulfiet
Eieren
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

25 ml

Witte wijn

(Bevat Sulfiet)

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Tomatenketchup

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3383 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten87.7 g
waarvan suikers14 g
Vezels10 g
Eiwitten34.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kom
Schuimspaan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de tomaat en de pappardelle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl kerriepoeder en 1 1/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1 1/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Voeg daarna de room en het water toe aan de koekenpan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.

Tomaten blancheren
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en kook ze 20 seconden in de pan met kokend water. Haal met een schuimspaan uit de pan en pel de tomaat. Laat de pan met kokend water op het vuur staan. Snijd de tomaat daarna zeer fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Pasta koken
4

Kook de pappardelle in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pan van de tomaat. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer de courgette goudbruin kleurt.

Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?