Pittige garnalen in kerrie-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen :
Schaaldieren
Sulfiet
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

20 ml

Witte wijn

(Bevat Sulfiet)

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Tomatenketchup

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 gram

Verse bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Water voor saus

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)837 kcal
Energie (kJ)3504 kJ
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten87.8 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels7.3 g
Eiwitten35.5 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Schuimspaan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de tomaat en de pappardelle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl kerriepoeder en 1 1/2 tl paprikapoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenketchup toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1 1/2 el witte wijn per persoon en laat de alcohol al roerend verdampen. Voeg daarna de room en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Roer goed door en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verlaag het vuur en laat zachtjes pruttelen.

Tomaten blancheren
3

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de onderkant van elke tomaat kruislings in en dompel ze 20 seconden onder in de pan met kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en pel de tomaat. Laat de pan met kokend water op het vuur staan. Snijd de tomaat daarna heel fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bieslook, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Mengen
4

Kook de pappardelle in 3 - 4 minuten gaar in dezelfde pan van de tomaat. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip). Voeg de courgette toe aan de pan met saus wanneer de courgette goudbruin kleurt.

Tip: Meng eventueel een scheutje extra vierge olijfolie door de pasta zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.

Afwerken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en roer vlak voor serveren met de tomaat door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden en schep de saus eroverheen. Garneer met de overige bieslook.