topBanner
Piadina met kippendijreepjes en mozzarella

Piadina met kippendijreepjes en mozzarella

met ovengebakken pruimtomaten en basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:FamilyLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

4 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

15 ml

Basilicumcrème

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4090 kJ
Energie (kcal)978 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels6 g
Eiwitten42 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de rode ui, en snijd het overige deel in halve ringen.

2

Snijd de pruimtomaten in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperder rode ui bovenop. Besprenkel met per persoon 0,5 el olijfolie en 0,5 el zwarte balsamico azijn per persoon en bestrooi met peper en zout. Bak ze 12-15 min in de oven of tot ze gaar zijn.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 1-2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak ze samen met de ui in 6 – 7 minuten gaar.

4

Snijd de basilicumblaadjes grof en de mozzarella in reepjes.

5

Leg de tortilla's op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op de ene kant van de tortilla's de kip en ui, mozzarella en de helft van de basilicum. Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème en vouw de tortilla dicht. Bak de tortillas, bovenin de oven, de laatste 6-8 minuten mee met de tomaten.

6

Snijd de piadina's doormidden. Leg de piadina's op het bord en serveer met de tomaten. Garneer met de overige basilicum.