Penne met spinazie-roomsaus
Penne met spinazie-roomsaus

Penne met spinazie-roomsaus

met cherrytomaten, basilicum en pecorino

Speciaal ingrediënt in je box! Pecorino is een Italiaanse schapenkaas, die lijkt op Parmigiano Reggiano, maar korter wordt gerijpt en een zachtere smaak heeft.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

75 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

1 teaspoon

Smoked paprika

65 g

Red cherry tomatoes

20 g

Tomato tapenade

(Contains Sulphites May be present Celery)

½ piece

Onion

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3559 kJ
Calories851 kcal
Fat45.5 g
Saturated Fat21.3 g
Carbohydrate77.6 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein28.3 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Sautépan or large frying pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. 
  • Kook de pasta 11 - 13 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd het basilicum fijn.
Groenten afblussen
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en cherrytomaten 3 - 4 minuten.
  • Verlaag het vuur van de pan met tomaat naar middelhoog. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de spinazie, het paprikapoeder, de tomatentapenade en de roomkaas toe.
Saus maken
3
  • Voeg 45 ml kookvocht per persoon toe (zie Tip).
  • Voeg de pasta toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Voeg eventueel meer kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de pecorino en het basilicum.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.