
Penne met spinazie-roomsaus
met cherrytomaten en Parmigiano Reggiano
Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de kaas in dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
75 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Gerookt paprikapoeder
65 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Tomatentapenade
(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Vers basilicum
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
- Kook de pasta 11 - 13 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.
- Snipper ondertussen de ui.
- Snijd het basilicum fijn.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur.
- Bak de ui en cherrytomaten 3 - 4 minuten.

- Verlaag het vuur van de pan met tomaat naar middelhoog. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon.
- Voeg de roomkaas, spinazie, tomatentapenade en per persoon: 3 el kookvocht en 1 tl gerookt paprikapoeder toe en roer goed door (zie Tip 1 & 2).
- Voeg de pasta toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip 1: Voeg eventueel meer kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.
Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de roomkaas en voeg eventueel wat melk toe om het romiger te maken. De overige roomkaas kun je de volgende dag gebruiken voor op brood.

- Rasp de Parmigiano Reggiano.
- Verdeel de pasta over diepe borden.
- Garneer met de kaas en het basilicum.
Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.