Typisch voor Italië heeft elke regio een andere versie van pasta puttanesca. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn deze ingrediënten: olijven, kappertjes en ansjovis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 blik(ken)
Ansjovis
(BevatVis)30 gram
Olijven & kappertjes
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
180 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)1 stuk(s)
Rode puntpaprika
125 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Chilivlokken
1 el
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
4 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Zwarte balsamicoazijn
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.
Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.
Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan een snufje van de chilivlokken toe en meng goed door. Pas op! Ze zijn erg pittig. Meng tot slot de penne door de saus.
Verdeel de penne alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.