topBanner
Penne alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Penne alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade

Lees meer

Typisch voor Italië heeft elke regio een andere versie van pasta puttanesca. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn deze ingrediënten: olijven, kappertjes en ansjovis.

Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 blik(ken)

Ansjovis

(BevatVis)

30 gram

Olijven & kappertjes

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

50 gram

Chilivlokken

1 el

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2920 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.

3

Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.

5

Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan een snufje van de chilivlokken toe en meng goed door. Pas op! Ze zijn erg pittig. Meng tot slot de penne door de saus.

6

Verdeel de penne alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.