Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

met zure room en een baguette met knoflookboter

Deze romige soep maak je af met truffelolie en krokant ontbijtspek - een onweerstaanbaar gerecht dat ook nog eens vol groente zit!

Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Pastinaak

½ pak(ken)

Cannellinibonen

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Biologische demi-baguette

stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)982 kcal
Energie (kJ)4108 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers27 g
Vezels22.9 g
Eiwitten27 g
Zout7 g

Benodigdheden

Vergiet
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Staafmixer
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de pastinaak in kleine blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de ui en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de cannellinibonen en 300 ml bouillon per persoon toe en kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Spek bakken
3

Verdeel ondertussen het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak het ontbijtspek 8 - 10 minuten in de oven, of totdat het ontbijtspek krokant is. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 11/2 el roomboter, 3/4 el honing en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en meng de knoflookboter met een vork door elkaar.

Demi-baguette bakken
4

Snijd de demi-baguette open en besmeer met de knoflookboter. Bak de demi-baguette de laatste 6 minuten mee in de oven met het ontbijtspek.

Soep afmaken
5

Voeg de helft van de truffelolie toe aan de soeppan en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Laat het ontbijtspek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het vervolgens in kleine stukken.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe tijdens het pureren.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen. Besprenkel met de overige truffelolie en garneer de soep met een lepel zure room en de krokante stukjes ontbijtspek. Serveer met de demi-baguette met knoflookboter.