Pastasalade met kip en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met honing-mosterddressing en witte kaas

Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instante werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3738 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels7.3 g
Eiwitten42.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng in een pan met ruim water met een snuf zout aan de kook
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes 1 - 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilethaasjes nog 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
Groenten snijden
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Dressing maken
3
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el mosterd,  1/2 el honing en 1 tl wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, tomaat en pasta toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pastasalade over de borden
  • Serveer de avocadoplakjes en kipfilet eroverheen.
  • Verkruimel de witte kaas over de borden.