Pastasalade met avocado en ricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasalade met avocado en ricotta

Pastasalade met avocado en ricotta

Met citroen en verse kruiden

Deze zomerse salade is perfect om mee te nemen naar het park, in een jampot bijvoorbeeld. De citroen en ricotta maken het gerecht lekker fris. Ricotta betekent 'opnieuw gekookt', wat verwijst naar de manier waarop deze zachte Italiaanse kaas gemaakt wordt: door de wei die overblijft nadat deze is gescheiden van de wrongel opnieuw te koken ontstaat ricotta.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2460 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Bord

Instructies

Rigatoni koken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel. • Kook de rigatoni, met een snuf zout, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

• Halveer ondertussen de gekleurde cherrytomaten. • Snipper de sjalot. • Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. • Snijd de avocado in blokjes.

Mengen, hakken, roosteren
3

• Meng 1 tl citroensap per persoon, de fijngesnipperde sjalot en per persoon 1/4 tl zout en 1/4 tl peper door de ricotta. • Hak de bladpeterselie en de basilicum fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

• Meng de cherrytomaten, avocado, kruiden, ricotta en de veldsla door de rigatoni. • Verdeel de pastasalade over de borden en garneer met de pompoenpitten en de citroenparten.