HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPastasalade Met Avocado En Ricotta
topBanner
Pastasalade met avocado en ricotta

Pastasalade met avocado en ricotta

Met citroen en verse kruiden

QUICK & EASY
Lees meer

Deze zomerse salade is perfect om mee te nemen naar het park, in een jampot bijvoorbeeld. De citroen en ricotta maken het gerecht lekker fris. Ricotta betekent 'opnieuw gekookt', wat verwijst naar de manier waarop deze zachte Italiaanse kaas gemaakt wordt: door de wei die overblijft nadat deze is gescheiden van de wrongel opnieuw te koken ontstaat ricotta.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Ei)

200 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Ricotta

(BevatMelk)

5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

12 leaves

Vers basilicum

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2460 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook ruim water in een pan met deksel. • Kook de rigatoni, met een snuf zout, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

• Halveer ondertussen de gekleurde cherrytomaten. • Snipper de sjalot. • Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. • Snijd de avocado in blokjes.

3

• Meng 1 tl citroensap per persoon, de fijngesnipperde sjalot en per persoon 1/4 tl zout en 1/4 tl peper door de ricotta. • Hak de bladpeterselie en de basilicum fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

• Meng de cherrytomaten, avocado, kruiden, ricotta en de veldsla door de rigatoni. • Verdeel de pastasalade over de borden en garneer met de pompoenpitten en de citroenparten.