HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerstsalade Met Biefstukpuntjes
topBanner
Parelgerstsalade met biefstukpuntjes

Parelgerstsalade met biefstukpuntjes

met paksoi, champignons en zoete Aziatische saus

Lees meer

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Labels:CaloriebewustInspiratie
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

120 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

5 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Champignons

200 gram

Paksoi

220 gram

Biefstukpuntjes

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2282 kJ
Energie (kcal)546 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast. Doe dit een halfuur tot een uur voordat je het gaat bakken, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Snijd de biefstukpuntjes, indien nodig, in gelijke stukken voor gelijkmatige garing. Bereid de bouillon in een pan met deksel.

2

Weeg de juiste hoeveelheid parelgerst af. Kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten in de bouillon. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet indien nodig af en voeg de zoete Aziatische saus toe. Roer goed door.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paksoi in repen.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui, gember en rode peper (s) 2 - 3 minuut. Voeg de champignons en paksoi toe en bak 8 - 10 minuten. Voeg hierna de parelgerst toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep terwijl de groenten bakken de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, het vlees toe en roerbak 2 - 3 minuten of tot de gewenste gaarheid. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

6

Schep de parelgerst met de groenten in diepe kommen en leg de biefstukpuntjes erop.