Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

met mascarpone, champignons en krokante salie

Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom deze maand elke week op het menu: herfstheld pompoen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Hokkaido pompoen

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse salie

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

225 ml

Water

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9 g
Vezels13 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de champignons en snijd de rode ui in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten.

Pompoen roosteren
2

Meng in een grote kom de pompoenparten en rode ui met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alle parten bedekt zijn met olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 30 minuten in de oven. Schep af en toe om. Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes, en laat de andere helft heel.

Risotto maken
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de helft van de knoflook, de gesneden salie en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg per persoon 225 ml warm water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als het begint aan te branden.

Champignons bakken
4

Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de overige salieblaadjes 3 - 4 minuten krokant. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon. Bak de champignons samen met de overige knoflook 5 - 7 min op middelhoog vuur of totdat ze mooi bruin gekleurd zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afmaken
5

Roer als de parelgerst gaar is, de mascarpone en de helft van de pecorino door de risotto.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst-risotto over de borden. Schep de champignons, geroosterde pompoen en rode ui erbovenop. Garneer de risotto met de overige pecorino en de krokante salie.