HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Spekjes En Courgette
topBanner
Parelcouscous met spekjes en courgette

Parelcouscous met spekjes en courgette

met cranberrychutney, avocado en gemengde sla

Lees meer

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Spekblokjes

40 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

60 gram

Mesclun

⅔ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2659 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is.Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de mesclun toe aan een saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

4

Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Verdeel de gemengde sla ernaast. Garneer met de avocado en breng op smaak met peper en zout.