topBanner
Parelcouscous met gekleurde peen

Parelcouscous met gekleurde peen

met geroosterde paprika, witte kaas en amandelen

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenPinda'sSesamzaadGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie

100 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Gebrande en gezouten amandelen

(BevatNoten, Pinda's, Sesamzaad)

140 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Gekleurde peenmix

2 tl

Karwijzaad

100 gram

Buffelyoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3569 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in reepjes. Leg de rode paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Draai halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op! dit kan spetteren), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de gekleurde peen en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen in een kom de buffelyoghurt, extra vierge olijfolie, honing en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten, de helft van de witte kaas, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel en meng goed met de parelcouscous.

6

Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.