Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten

Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten

Met rucola voor wat pit

De gruyèrekaas die je bij de parelcouscous doet, maakt het gerecht vol en romig. De champignons combineren erg lekker met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht dan weer de pit en frisheid die het nodig heeft om alles in balans te brengen. Echte comfortfood als je het ons vraagt!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

175 gram

Champignons

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)658 kcal
Energie (kJ)2753 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Voeg de bouillon toe.
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de champignons in plakken.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de helft van de gruyère toe.
4

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten.