topBanner
Papillot van hele dorade met ratatouille

Papillot van hele dorade met ratatouille

met krieltjes uit de oven met peterseliemayonaise

Premium
Lees meer

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen :VisEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse bladpeterselie

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Hele dorade

(BevatVis)

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

⅔ stuk(s)

Courgette

2 el

Biologische tomatenpuree

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3684 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in schijfjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Dep ze droog. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier.

2

Kerf de huid van de dorade aan elke zijde twee keer in met een scherp mesje. Leg elke dorade op een groot vel aluminiumfolie. Kruid de buikholte van de dorade met 1/3 van de bladpeterselie en royaal met peper en zout. Vul met een schijfje citroen. Kruid ook de bovenkant van de dorade met 1/3 van de bladpeterselie, peper en zout. Leg enkele schijfjes citroen op de huid. Besprenkel de dorade met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Vouw het pakketje stevig dicht. Leg de papillot bij de krieltjes op de bakplaat en bak samen 25 - 30 minuten in de oven.

3

Snipper de ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in smalle repen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote hapjespan met deksel. Fruit de rode ui, puntpaprika en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de gedroogde tijm, het komijnzaad en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak nog 1 minuut mee. Voeg vervolgens de courgetteblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de blokjes pruimtomaat toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje boven de groenten. Voeg per persoon 3 el water toe aan de hapjespan en laat de ratatouille 6 - 8 minuten afgedekt pruttelen. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met de overige bladpeterselie. Breng op smaak met peper en pers nog wat citroendruppels eroverheen.

6

Verdeel de krieltjes over de borden en leg op elk bord een papillot. Serveer de ratatouille erbij. Werk af met wat peterselie-mayonaise.