Skip to main content
Papillot van hele dorade met ratatouille
Papillot van hele dorade met ratatouille

Papillot van hele dorade met ratatouille

met krieltjes uit de oven met peterseliemayonaise

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen :
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Doradefilet

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

⅓ stuk(s)

Courgette

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)881 kcal
Energie (kJ)3684 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16 g
Vezels6 g
Eiwitten50 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in schijfjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Dep ze droog. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier.

Papillot maken
2

Kerf de huid van de dorade aan elke zijde twee keer in met een scherp mesje. Leg elke dorade op een groot vel aluminiumfolie. Kruid de buikholte van de dorade met 1/3 van de bladpeterselie en royaal met peper en zout. Vul met een schijfje citroen. Kruid ook de bovenkant van de dorade met 1/3 van de bladpeterselie, peper en zout. Leg enkele schijfjes citroen op de huid. Besprenkel de dorade met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Vouw het pakketje stevig dicht. Leg de papillot bij de krieltjes op de bakplaat en bak samen 25 - 30 minuten in de oven.

Tip: Past de papillot niet meer bij de aardappel? Leg ze dan op een tweede bakplaat of op een rooster.

Groenten snijden
3

Snipper de ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in smalle repen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

Ratatouille maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote hapjespan met deksel. Fruit de rode ui, puntpaprika en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de gedroogde tijm, het komijnzaad en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak nog 1 minuut mee. Voeg vervolgens de courgetteblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Sausje maken
5

Voeg de blokjes pruimtomaat toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje boven de groenten. Voeg per persoon 3 el water toe aan de hapjespan en laat de ratatouille 6 - 8 minuten afgedekt pruttelen. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met de overige bladpeterselie. Breng op smaak met peper en pers nog wat citroendruppels eroverheen.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden en leg op elk bord een papillot. Serveer de ratatouille erbij. Werk af met wat peterselie-mayonaise.

Tip: Al eens zelf een hele vis ontgraat? Haal het bovenste vlees, tot op de ruggengraat, met een lepel en vork van de vis af. Verwijder dan de hele ruggengraat, van staart tot kop, en de graten van de ribbenkast. De laatste graatjes haal je eruit tijdens het eten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel