Skip to main content
Pangasiusfilet met kruidige groene curry
Pangasiusfilet met kruidige groene curry

Pangasiusfilet met kruidige groene curry

met rijst, cashewnoten, verse kruiden en limoen

3.9
(422)

De groene currykruiden die je gebruikt om dit gerecht op smaak te brengen zitten vol kruidige specerijen zoals gember, steranijs en citroengras - de perfecte mix van smaken voor een heerlijke groene curry!

Allergenen:
Cashewnoten
Noten
Vis
Weekdieren
Gluten
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 ml

Kokosmelk

75 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Groentemix met wittekool

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

15 gram

Oestersaus

(Bevat: Weekdieren, Gluten, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3365 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels9.1 g
Eiwitten32.3 g
Zout2.8 g
Potassium118.2 mg
Calcium9.2 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Knoflook persen
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en gemberpuree 1 minuut. 
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 - 5 minuten verder.
  • Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten koken. 
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Strooi de gele currykruiden erover, zodat de vis rondom bedekt is.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.  
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Voeg de oestersaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de curry. Proef de curry en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Verdeel de rijst over de borden. Schep de curry en de vis erbovenop.
  • Garneer met de verse kruiden en cashewstukjes. 
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders