Skip to main content
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

met broccoli en aardappelen

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 snufje

Nootmuskaat

100 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat: Tarwe, Ei, Soja)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)990 kcal
Energie (kJ)4143 kJ
Vetten55.8 g
waarvan verzadigd29.1 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels15.4 g
Eiwitten44 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kom
Rasp
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten bruin en krokant, of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.

Broccoli koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in grove roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de ui in fijne halve ringen.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Panko-kaasmengsel maken
3

Meng in een kom de ui, de geraspte oude kaas, de panko, peper en zout (zie Tip). Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas achterwege en meng enkel de ui, de panko, peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes en serveer de overige aardappelblokjes en oude kaas de volgende dag in een lunchsalade of soep.

Kaassaus maken
4

Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom en 70 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag wanneer de saus kookt. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog iets te loperig? Voeg dan nog wat bloem toe.

Ovenschaal vullen
5

Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, de vegetarische kipstukjes en de broccoli toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel het ovengerecht over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden