HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvenschotel Met Vegetarische Kipstukjes En Kaassaus
topBanner
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

met broccoli en aardappel

Lees meer

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :MelkGlutenbevattende granenTarweEiSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk)

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Nootmuskaat

200 ml

Kookroom

(BevatMelk)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

2 el

Bloem

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4171 kJ
Energie (kcal)997 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels13 g
Eiwitten44 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kom
Rasp
Steelpan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm groot. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes afgedekt 20 - 25 minuten bruin en krokant of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in grove roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 minuten afgedekt in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de rode ui in fijne halve ringen.

3

Meng in een kom de rode ui, de geraspte oude kaas, de panko en peper en zout. Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.

4

Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoogvuur. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom toe en 70 ml water per persoon. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Wanneer het kookt, zet dan het vuur laag. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

5

Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, vegetarische kipstukjes en broccoli toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.

6

Verdeel het ovengerecht over de borden.