De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Vastkokende aardappelen
400 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Rode ui
25 gram
Geraspte oude kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))25 gram
Panko paneermeel
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)2 stuk(s)
Knoflookteen
2 tl
Nootmuskaat
200 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
160 gram
Vegetarische kipstukjes
(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Soja)½ el
Zonnebloemolie
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Bloem
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm groot. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes afgedekt 20 - 25 minuten bruin en krokant of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in grove roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 minuten afgedekt in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de rode ui in fijne halve ringen.
Meng in een kom de rode ui, de geraspte oude kaas, de panko en peper en zout. Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.
Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoogvuur. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom toe en 70 ml water per persoon. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Wanneer het kookt, zet dan het vuur laag. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, vegetarische kipstukjes en broccoli toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.
Verdeel het ovengerecht over de borden.