Skip to main content
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

met broccoli en aardappel

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 snufje

Nootmuskaat

75 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

80 gram

Vegetarische kipstukjes

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3885 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers12 g
Vezels12.8 g
Eiwitten46 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kom
Rasp
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm groot. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, 20 - 25 minuten bruin en krokant en zet apart tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Broccoli koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in grove roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de gele ui en snijd de rode ui in fijne halve ringen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Panko-kaasmengsel maken
3

Meng in een kom de rode ui, de geraspte oude kaas, de panko, peper en zout (zie Tip). Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 2 mespuntjes per persoon van de nootmuskaat.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas dan achterwege en meng enkel de rode ui, de panko, peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes en oude kaas kun je de volgende dag verwerken in een lunchsalade of soep.

Kaassaus maken
4

Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de gele ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom en 100 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag, voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus (zie Tip). Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Tip: Vind je de saus nog wat te nat? Voeg dan nog wat bloem naar smaak toe.

Ovenschaal vullen
5

Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, de vegetarische kipstukjes en de broccoli toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep het geheel vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel het ovengerecht over de borden.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla