HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Op Siciliaanse Wijze Met Kip, Pecorino En Rozijnen
topBanner
Orzo op Siciliaanse wijze met kip, pecorino en rozijnen

Orzo op Siciliaanse wijze met kip, pecorino en rozijnen

met walnoot en broccoli

Lees meer

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

360 gram

Broccoli

140 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

15 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

20 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2913 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

5

Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Italiaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.