topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met kip en pecorino

Orzo met kip en pecorino

met rozijnen, walnootstukjes en broccoli

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

160 gram

Broccoli

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)722 kcal
Energie (kJ)3022 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels10.3 g
Eiwitten38.7 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo (zie Tip). Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan 1/2 bouillonblokje per 500 ml kokend water.

Broccoli snijden
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Weetje: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?