Skip to main content
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Met broccoli en pecorino

4.2
(15,9K)

.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

70 gram

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

8 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Italiaans gekruid kipgehakt

15 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2939 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

.
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

.
3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

.
5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders