Skip to main content
Orzo met gebakken witte kaas
Orzo met gebakken witte kaas

Orzo met gebakken witte kaas

met geroosterde groenten, kappertjes en paprikasaus

Jonge kappertjes zijn erg delicaat en kunnen snel verwelken in de zon, dus worden ze uitsluitend 's ochtends vroeg geplukt, wanneer het koel is. Zo blijven de knopjes mooi vol en smaakvol!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2550 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten70.2 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten22.4 g
Zout2.4 g
Potassium586.4 mg
Calcium52.7 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Snijd de paprika en groene puntpaprika in smalle repen. Snijd de smalle repen vervolgens door de helft.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Laat de witte kaas heel. Besmeer met 1/2 el geroosterde-paprikasaus per persoon.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Ovenschaal vullen
2
  • Voeg de groenten toe aan een ovenschaal en bestrooi met de Italiaanse kruidenmix.
  • Meng met de zwarte balsamicoazijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de hele witte kaas in het midden, bovenop de groenten. Bak 18 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten gaar zijn en de witte kaas zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de orzo 1 minuut.
  • Voeg ruim water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en voeg opnieuw toe aan de hapjespan.
Serveren
4
  • Voeg de geroosterde groenten en kaas, samen met de kappertjes toe aan de hapjespan. Gebruik eventueel een grote kom indien je voor meer dan drie personen kookt.
  • Meng goed met de kaas en groenten. Roer, vlak voor serveren, de overige geroosterde-paprikasaus erdoor. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders