Skip to main content
Noedels met vegetarische runderstukjes
Noedels met vegetarische runderstukjes

Noedels met vegetarische runderstukjes

met pinda's en roerbakgroenten

3.9
(124)

Receptontwikkelaar Chiara: "Dit noedelgerecht is geïnspireerd op de 'Swicy' trend waarbij zoet met pittig gecombineerd wordt. De hoisin, honing, sambal en pikante honingpinda's in dit recept omarmen deze trend en geven veel smaak aan het gerecht."

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gerst
Ei
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Tarwe, Soja, Gerst, Ei)

200 gram

Groentemix met wittekool

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2804 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten67.9 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels7.5 g
Eiwitten30 g
Zout3 g
Potassium35 mg
Calcium2 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Diep bord
Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water in een pan voor de noedels.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Verdeel de bloem over een diep bord.
  • Dep de vegetarische rundvleesreepjes droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout en wentel door de bloem (zie Tip).

Tip: Doe dit direct voor het bakken zodat het vlees knapperig blijft.

Vegetarische runderstukjes bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische runderstukjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de helft van de woksaus toe en zet het vuur laag. Roerbak 1 minuut mee zodat de stukjes goed bedekt zijn met de saus.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels roerbakken
3
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de groentemix, de gemberpuree en de knoflook 6 - 8 minuten.
  • Voeg de noedels, de overige woksaus en sambal naar smaak toe aan de wok. Roerbak nog 1 minuut en voeg dan de vegetarische runderstukjes, sojasaus en honing toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak de pinda's grof. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Serveer de roerbak op borden.
  • Garneer met de pinda's en de verse kruiden (zie Tip).
  • Besprenkel tenslotte met de sesamolie.

Tip: Hou je niet van koriander? Serveer dan de koriander apart zodat iedereen het naar eigen smaak kan toevoegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders