Skip to main content
Noedels met veggie runderstukjes in gembersaus
Noedels met veggie runderstukjes in gembersaus

Noedels met veggie runderstukjes in gembersaus

met pinda's, verse kruiden en roerbakgroenten

3.8
(260)

Receptontwikkelaar Chiara: "Dit noedelgerecht is geïnspireerd op de 'Swicy' trend waarbij zoet met pittig gecombineerd wordt. De hoisin, honing, sambal en pikante honingpinda's in dit recept omarmen deze trend en geven veel smaak aan het gerecht."

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja
Gerst
Ei
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Tarwe, Soja, Gerst, Ei)

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Roerbakmix met champignons

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

naar smaak

Sambal

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2796 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten66.6 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels10.4 g
Eiwitten31.2 g
Zout2.2 g
Potassium35 mg
Calcium19.5 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Diep bord
Pan
Rasp
Keukenpapier
Koekenpan
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Verdeel de bloem over een diep bord.
  • Dep de vegetarische runderstukjes droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout en wentel door de bloem (zie Tip).

Tip: Doe dit direct voor het bakken zodat het vlees knapperig blijft.

Bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische runderstukjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de helft van de woksaus toe en verlaag het vuur. Roerbak 1 minuut mee zodat de stukjes goed bedekt zijn met de saus.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de wortel.
Noedels roerbakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de groentemix met de geraspte wortel, de gemberpuree en de knoflook 6 - 8 minuten.
  • Voeg de noedels, de overige woksaus en sambal naar smaak toe aan de wok. Roerbak nog 1 minuut.
  • Voeg dan de vegetarische runderstukjes, honing en sojasaus naar smaak toe. Meng goed door.
Serveren
4
  • Hak de pinda's grof. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Serveer de roerbak op borden.
  • Garneer met de pinda's en de verse kruiden (zie Tip).
  • Besprenkel met de sesamolie.

Tip: Houd je niet van koriander? Serveer dan de koriander apart zodat iedereen het naar eigen smaak kan toevoegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders