Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus

Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus

met tomaat en dragon

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Kleine rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Courgette

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

0.17 zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Passata

⅓ pak(ken)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

50 ml

Visbouillon

¾ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3463 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers20 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm dik en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Bakken
2

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de spaghetti. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, de knoflook en de helft van de rode peper 2 – 3 minuten. Voeg daarna per persoon: 1 tl kerriepoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de kruiden 1 minuut mee.

Kerrie-roomsaus maken
3

Blus de smaakmakers en kruiden af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de passata. Verlaag het vuur en voeg de room toe. Laat de saus, afgedekt, op laag vuur nog 12 – 14 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Tomaat bereiden
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn. Meng de blokjes tomaat in een kom met de helft van de dragon en per persoon: 1/4 el witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en de overige rode peper 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.

Serveren
6

Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgetteplakken. Serveer de tomaat met dragon ernaast.