Nachoschotel met gehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nachoschotel met gehakt en cheddar

Nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en limoen

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Bieten-tortillachips

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels14.6 g
Eiwitten38.6 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 3 minuten.
Bakken
2
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten.
  • Halveer de rode cherrytomaten. Giet de zwarte bonen af en spoel af. 
  • Voeg de passata, zwarte bonen en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop. Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Garnering snijden
3
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
  • Snijd de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast.
  • Garneer met de koriander en de limoenpartjes.