topBanner
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Turks brood en tzatziki

Bourgondisch
Lees meer

Met deze mixed grill breng je verschillende mediterrane klassiekers samen voor een tafel vol met smaken en een goede dosis vakantiegevoel.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Verse munt, oregano en peterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Rundergehakt met köftekruiden

1 stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

220 gram

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

(BevatSelderij)

2 stuk(s)

Spies

200 gram

Gekleurde cherrytomaten

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Leccino olijven

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5775 kJ
Energie (kcal)1380 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten122 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels9 g
Eiwitten85 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Kleine kom
Rasp
Ovenschaal
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve maantjes. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met koud water.

2

Meng in een grote kom het gehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast totdat je ze gaat bakken.

3

Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Halveer de komkommer. Snijd één helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering 1 citroenpartje per persoon overhoudt.

4

Rijg de kipfilethaasjes aan de spiesjes. Leg deze kipsouvlaki in een ovenschaal. Meng de cherrytomaten in een kom met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Bak het Turkse broodje de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof door en snijd de bladpeterselie fijn.

6

Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en per persoon 1/4 el olijfolie. Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal. Verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki en de cherrytomaten er in aparte schalen bij.